Голямо мазе в университета Аристотел в Солун, Северна Гърция, беше

...
Голямо мазе в университета Аристотел в Солун, Северна Гърция, беше
Коментари Харесай

Гръцката полиция разчисти мазето на Солунския университет от анархисти след 34 години

Голямо мазе в университета " Аристотел " в Солун, Северна Гърция, беше освободено от гръцката полиция в петък, откакто в продължение на 34 години служеше като леговище и укритие за самозвани анархисти, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представен от " Фокус ".

При полицейската интервенция, почнала рано сутринта в петък и траяла няколко часа, са били открити десетки дървени дръжки и плотове, употребявани за изработката на транспаранти за протестни шествия, самоделни чукове, торба с камъни и неразкрита сума пари.

Акцията е разпоредена, откакто към 30 младежи с качулки по-рано този месец нахлуха в административните офиси на университета и изрисуваха лозунги в отбрана на завзетите от тях пространства, както и известия, заплашващи университетските управляващи, в случай че продължат напред с проектите да си ги върнат.
свързани новини2125на 30.11.2012
Университетът възнамерява да употребява освободената повърхност за основаване на библиотека на стойност 1,3 милиона евро за Факултета по естествени науки, която ще обслужва 5000 студенти и докторанти и 350 членове на преподавателския състав.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР