Голямата звезда и тартор в съблекалнята на Барселона Лионел Меси

...
Голямата звезда и тартор в съблекалнята на Барселона Лионел Меси
Коментари Харесай

Меси лично пожелал пред босовете на Барса да не взимат Гризман

Голямата звезда и главатар в съблекалнята на Барселона Лионел Меси е провел персонален диалог с шефовете на клуба, в който е станал проводник на всеобщото отвращение в тима по отношение на възможен трансфер на Антоан Гризман.

28-годишният френски национал разгласи, че напуща Атлетико Мадрид след края на сезон 2018/2019, а новината беше доказана от клуба, въпреки че сега да не се знае кой тъкмо ще завоюва борбата за подписа му. Предвид миналогодишната в този момент към неслучилия се трансфер в Барселона се очакваше каталунците още веднъж да бъдат главен претендент. Засега обаче договарянията не се придвижват изключително бързо, а съгласно френското издание RMC Sport има съответна причина за това.

https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/grizman-variant-za-manchestyr-iunajted-543963Messi échaudé par l’arrivée de #Griezmann au #Barça l #Griezmann donne sa priorité au Barça. Les négociations continuent! https://t.co/qFpHOxf7yG
— Mohamed Bouhafsi (@mohamedbouhafsi) June 3, 2019
Медията показва точно срещата на Меси с клубните босове като една от главните аргументи. От друга страна е ясно, че връзките сред Барса и Атлетико не са най-хубавите поради сагата отпреди 12 месеца. Тогава шефовете на Атлетико бяха разярени, че „ блаугранас” са преговаряли с Гризман зад тила им и са го притискали да форсира напускането си. „ Дюшекчиите” сега даже били склонни да изгубят пари, като откажат всевъзможни договаряния. Те ще разчитат на освобождаващата уговорка в договора на нападателя, която към днешна дата възлиза на 200 милиона евро. От 1 юли нататък обаче тя автоматизирано ще бъде понижена до 120 милиона евро.

Това обаче не е толкоз огромната спънка за договорката спрямо мнението на Меси. При една от последните си обществени изяви петкратният притежател на „ Златната топка” хладно разгласи, че няма мнение във връзка с подготвяната договорка. Причината е ясна – отводът на Гризман преди Мондиал 2018. Тогава нападателят до последно отлагаше оповестяването на идващия си ход, от което се породи късия документален филм „ Решението” (сниман със съдействието на компанията на Жерар Пике). От този момент нататък мненията в съблекалнята на Барса по отношение на Гризман се трансформирали радикално и никой не желае французина на „ Камп Ноу”.

Пред шефовете на Барса Меси е удостоверил общото отвращение и е посъветвал босовете да насочат напъните си към завръщане на Неймар. Последното сигурно наподобява доста мъчно постижимо, заради което управлението в този момент се намира в положение на лимитирани ходове. Според RMC Sport някои от шефовете в Барса останали извънредно сюрпризирани от думите на Меси, откакто всички са наясно с класата и гения на Гризман. Тепърва следва да се разбере дали клубната върхушка ще се съобрази с настроенията вътре в тима.

Още по тематиката:

Чоло: Гризман евентуално ще отиде в Барселона

Гризман вид за Манчестър Юнайтед

Барселона възнамерява продажба на Луис Суарес

Барса с всеизвестен гаф към Гризман, може да загази крепко
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР