Голяма част от увеличения брой случаи във вторник (утре) ще

...
Голяма част от увеличения брой случаи във вторник (утре) ще
Коментари Харесай

Ангелов: Утре очаквайте ръст в заболелите

Голяма част от нараствания брой случаи във вторник (утре) ще се дължи точно на некачени резултати в лабораториите. Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на взаимен брифинг с шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от ГДПБЗНО по отношение на основаната в столицата организация по оказване на незабавна здравна помощ.

" Изпълнителна организация Медицински контрол почва инспекции по частните и държавните лабораториите, които вършат проби за ковид за какво има закъснение при качване на резултатите ", уточни той.

„ Ако пробата се  прави през днешния ден, само че резултатът се качва сряда-четвъртък, РЗИ звъни понеделник и се стига до такава степен, че до момента в който персоналният доктор би трябвало издаде болничен, индивидът към този момент е здрав. ”, разяснява министърът.

Ангелов акцентира, че съгласно заповедта му до 9 часа би трябвало да бъдат качени всички резултати от осъществените проби, само че в реалност има закъснение с 2-3 дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР