Голяма част от старите дизелови автомобили на САЩ и Европа

...
Голяма част от старите дизелови автомобили на САЩ и Европа
Коментари Харесай

Западът преминава към електромобили, а дизеловите праща в Африка

Голяма част от старите дизелови коли на Съединени американски щати и Европа се озовават в Африка, откакто Западът всеобщо се насочва към използването на електрически автомобили .

Целта на богатите страни е да оферират на потребителите електрически транспортни средства, с цел да понижат замърсяването на атмосферата , само че това не значи, че колите на бензин ще изчезнат, написа „ CNN “.

Вместо това доста от тях ще бъдат изпратени на хиляди километри до разрастващи се африкански страни като Бенин , където търсенето на използвани коли пораства. Според специалисти резултатът от това ще бъде пренасочване на екологичните проблеми към страните, които са най-уязвими от климатичната рецесия. 

В Кения и Нигерия повече от 90% от колите и камионите, са употребявани транспортни средства, които са импорт от чужбина . С все по-голямото нахлуване на електрически коли в Съединени американски щати и Европа се чака износът на остарели коли към африканските страни да се усили.

Според Международната организация по енергетика близо един от пет създадени автомобила в света през тази година ще бъде електрически

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР