Голяма част от сладките продукти са вредни храни за кучетата,

...
Голяма част от сладките продукти са вредни храни за кучетата,
Коментари Харесай

Може ли да се дава мед на кучето?

Голяма част от сладките артикули са нездравословни храни за кучетата, като по този начин да вземем за пример шоколадът даже е неразрешен. Въпреки това можете да давате мед на кучето, само че в доста дребни количества. Дори в избрани случаи това лакомство е належащо за организма им. Някои предлагат да се разрежда в малко вода, а различен - в мляко. Всичко тук значително зависи и от самостоятелните особености на породата на кучето. Също е значимо да сте безусловно сигурни, че това е същински мед.

Ползите от меда за кучетата

Медът е естествен артикул, който е богат на разнообразни потребни хранителни субстанции, които елементарно се всмукват от организма освен на хората, само че и от тялото на животното. Пчелният артикул усилва устойчивостта към доста от заболяванията и също така покачват имунитета. В състава му влизат:

- Глюкоза;

- Захароза;

- Редица органични киселини;

- Полезни минерални съединения;

- Редица витамин и фруктоза;

- Ензими.

Медът е прелестен естествен имуномодулатор. Известни са доста изгоди от меда. В дребни количества медът е потребен за кучета. В допълнение към тонизиращите си свойства, той има способността да оказва позитивен резултат върху нервната система на кучето.

Например, една супена лъжица мед 2 пъти седмично ще помогне на бременното куче да износи и да роди крепко поколение. Малките кученца, които са на изкуствено хранене, се нуждаят от доста разнообразни хранително субстанции.

 Мед на кучето

В този случай медът ще оказва и позитивен резултат, тъй като укрепва имунитета им. Има и друго позитивно свойство на меда върху кучетата, а точно доста добре се усвоява от бозайниците, а и неговия състав е непосредствен до този на кръвната плазма.

Организъм на възрастното куче също има потребност от източник на хранителни субстанции. Именно по тази причина е потребно да давате малко мед на кучето, само че не в огромни количества. Той облекчава болката при кучешки артрит и артроза, а също по този начин ще оказва помощ за тонизирането на мускулната уязвимост, която е обвързвана с напредването на възрастта на животното.

Мед се дава на кучетата, които вземат участие в разнообразни състезания, защото е потвърдено че усъвършенства качеството на козината. Животните, които всекидневно са подложени на огромни физически натоварвания, също получават мед в менюто си. Пчелният артикул е потребен и при кучетата, които живеят в огромните градове, защото оказва помощ да се обезврежда вредата на доста от веществата във въздуха.

Поради извънредно богатия си състав, който може да се каже че включва съвсем цялата таблица на Менделеев, това лакомство има следните потребни свойства:

- Предпазва от прибързано стареене;

- Стимулира храносмилателния тракт;

- Ускорява регенерацията на засегнатите тъкани;

- Укрепва имунната система.

По какъв брой мед да давате на кучето?

Количеството на меда, което можете да дадете на любимеца си, зависи в огромна степен от здравословното му положение, размера и възрастта на животното. В никакъв случай не трябва да надвишавате целесъобразните дози, тъй като това може да предизвика развиването на алергична реакция и проблеми с храносмилането.

Малки кученца

 Кученце

Когато дребните престават да получават майчино мляко, то тогава надлежно имунитета им става доста предразположен на заболявания, като по този начин вероятността да се разболеят се усилва неведнъж. Медът пази организма от микроби и бактерии, а ветеринарите предлагат да се дават до приключването на промяната на зъбите на кучето. Можете да им давате меда и в чиста форма, само че с цел да се усвоява продукта по-добре, се предлага да го добавяте в млякото. Трябва да храните кученцата с това лакомство по 5 пъти на седмица.

Кърмещо куче

Бременните и кърмещи кучета също се нуждаят от поддръжка на имунитета. Препоръчителната доза е половин чаена лъжичка, като лакомството би трябвало да се смесва с домашна извара.

Болно куче

Медът е отличен естествен асистент при настинки при кучетата и освен за хората, само че и за животните. Животновъдите предлагат да смесвате 2 супени лъжица мед с 1 чаена лъжица лимонен сок. Полученият сироп се разтваря в 200 мл. вода и се дава по няколко пъти дневно на болното куче. Преди да го дадете обаче е значимо да се убедите, че то няма алергия. Пчелното лакомство е потребно и за доста възрастните кучета, като им оказва помощ да се оправят с артрита.

Здраво куче

Колкото по-голямо е кучето, то толкоз повече от това лакомство можете да му давате. Великаните като Нюфаундленд могат да употребяват до 2 супени лъжици дневно, до момента в който декоративните мога да одобряват по 1 чаена лъжица на ден. Важна е и подвижността, като в случай че кучето не е доста интензивно, тогава можете да му давате това мед не повече от 2 пъти на седмица. Ако обаче питомецът ви се нуждае от спомагателен източник на сила, тогава можете да му го давате до 4 пъти на седмица.

 Давате ли мед на кучето

Основни противопоказания при хранене на кучето с мед

Не се предлага да давате чист мед на кучето си, а е по-добре да го смесвате в мляко, вода или пък в отвари от билките. Преди да го почерпите с това лакомство, наложително направете тест за алергия на кучето. За задачата му дайте единствено 2-3 капки от продукта и рамките на 3-4 часа наблюдавайте за реакцията на домашния любим.

Ако не забележите нищо съмнително, тогава умерено можете да му давате мед. Пчелният артикул не може да се дава и при обостряне на хроничните болести на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система. Също по този начин, медът е противопоказан при животни с бъбречна непълнота и кучешки диабет.

Пчелният артикул е доста потребен както за укрепването на имунната система, по този начин и за стимулиране на храносмилателния тракт. Във всеки един случай, в случай че кучето ви е крепко, тогава то освен може, само че и би трябвало да употребява мед.

Внимание! Статията Може ли да се дава мед на кучето? е с осведомителен темперамент. Преди да добавите мед в храната на кучето за пръв път, наложително се консултирайте с ветеринарен доктор. Не правете опити без знанието на експерт.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР