Голяма част от престъпленията, които се извършват в България, са

...
Голяма част от престъпленията, които се извършват в България, са
Коментари Харесай

Контролът на МВР върху незаконно притежаваните оръжия е занижен, смята доц. Милен Иванов

Голяма част от закононарушенията, които се правят в България, са с нелегално притежавано оръжие, за жалост обаче контролът на Министерство на вътрешните работи за издирването на такива оръжия от години е неглижиран. Това съобщи в " Денят стартира " доцент Милен Иванов, някогашен заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

" Политиката на Министерство на вътрешните работи като цяло във връзка с оперативно издирвателната активност е пасивна. От 2006 година има мощно неглижиране на този тип полицейска активност ", безапелационен е доцент Иванов.

Според доцент Иванов българинът има афинитет към огнестрелните оръжия.

" Основните произшествия, които стават, са с нелегално притежавано оръжие. Ние сме неповторими в Европа, тъй като се намираме на кръстопът. Около нас през годините се случиха доста местни спорове, а когато има такива, постоянно има трафик на оръжие във всички направления. Голяма част от тези оръжия остават в България. Освен това в страната ни има произвеждане на огнестрелни оръжия и оттова също изтичат елементи и механизми, които след това се трансформират в противозаконни самоделни оръжия със същата поразяваща дарба, както и фабрично създадените ", изясни някогашният заместник-ректор.

" Конвенционалната престъпност, също известна като битова престъпност, е значително обвързвана с равнището на начетеност на огромна част от популацията. Образователните институции би трябвало да оферират потребен за страната модел на държание във всяка една обстановка. Когато това не се случва, тези които правят такива закононарушения, те следват модела, който виждат по малкия екран, в интернет, на кино и така нататък ", заключи някогашният заместник-ректор.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР