Голяма част от делата в Прокуратурата се държат на трупчета

...
Голяма част от делата в Прокуратурата се държат на трупчета
Коментари Харесай

Йорданова: Нямам илюзии, че ВСС ще гласува против Гешев

Голяма част от делата в Прокуратурата се държат на трупчета и се задействат единствено тогава, когато е комфортно и по този начин не може да се доближи до правдивост. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова.

Тя разяснява и сигналът до Специализираната прокуратура за ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова.

„ Разбирам, че сътрудниците от ГЕРБ вършат всички допустимо да се попречи да се проверява техния водач, само че чакам профилираната прокуратура да си свърши работата и оптимално бързо да се изяснят всички условия “, съобщи тя пред Нова.

Тя е безапелационна, че има потребност от промяна в прокуратурата и повече бистрота, защото сега се основава чувство, че тя играе политическа игра.

„ Много е значимо да се посочи какви стандарти би трябвало да покрива държанието на основния прокурор, би трябвало да бъдат по-високи и Висш съдебен съвет да реши дали настоящия ги покрива. Нямам илюзии и не мога да кажа, че чакам този състав на висшия правосъден съвет да гласоподава за отстраняването на основния прокурор. Много от членовете след няколко месеца се връщат в прокуратурата или пък дължат кариерата си на Иван Гешев. Въпреки това, този спор е значим, с цел да разбере обществото какво би трябвало и какво не би трябвало да прави основният прокурор “, разяснява Йорданова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР