Голяма част от бизнесите във Великобритания очакват разходите им да

...
Голяма част от бизнесите във Великобритания очакват разходите им да
Коментари Харесай

Компаниите на Острова очакват ръст на разходите, но не правят нищо

Голяма част от бизнесите във Англия чакат разноските им да се повишат през идната година като резултат от поевтиняването на паунда, само че повече от половината от тях не вършат безусловно нищо, с цел да се защитят от риска, предава Bloomberg.

Британската комерсиална камара съобщи, че 63 % от компании чакат повишаване на цените, а едвам шест % са на противоположното мнение. Паундът поевтиня против $ с към 10 %, откогато Англия реши да излезе от Европейския съюз през юни 2016 година, а анкета измежду икономисти на Bloomberg допуска, че рухването на цената ще продължи през идващите 12 месеца.

46% от общо 1 300 компании, интервюирани от камарата, не са подхванали никакви стъпки, с цел да понижат валутния риск. Най-малко ограничения са подхванали най-малките компании.

" Компаниите явно усещат ценовия напън от поевтиняването на паунда ", споделя Адам Маршал, общоприет шеф на комерсиалната камара. " И до момента в който бизнесът чака отговори за Brexit и връщането на по-силна валута, те би трябвало да подхващат стъпки, с цел да се предпазят за рисковете ", добави той.

Спадът на паунда в действителност оказа помощ на износа на Англия, само че въздействието на растящите разноски натежава от ден на ден на стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР