Голяма батерия на колела отива на правилното място при обаждане

...
Голяма батерия на колела отива на правилното място при обаждане
Коментари Харесай

Роботизирани станции ще зареждат електромобилите на паркинга


Голяма батерия на колела отива на вярното място при позвъняване от приложение
(снимка: Autev)

Роботизирани зарядни станции могат да решат казуса със зареждането на електрически транспортни средства на стандартните паркинги. Това ще предотврати основаването на специфични места за паркиране на електрическите автомобили.

Въпреки бързото развиване, инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства е към момента в начален етап на създаване. Водачите би трябвало да търсят пунктове за презареждане, каквито сега няма задоволително, като изключително явна е неналичието им на елементарните паркинги.

Роботизираните зарядни станции на колела могат да оказват помощ за решение на казуса. Те ще стоят безшумно в ъгъла на гараж или паркинг, до момента в който някой не ги извика посредством мобилно приложение на несъмнено място.

Мобилните роботизирани зарядни станции са комфортна опция на стационарните зарядни станции. Внедряването им ще предотврати потребността от основаване на специфични места за паркиране на електрически транспортни средства. Самата станция ще стигне до вярното място при поискване.
още по темата
Подобни решения към този момент оферират няколко компании. Най-съвършена е станцията на китайската Envision. Тя освен намира притежателя на електрическата кола, само че и сама свързва кабела за зареждане благодарение на роботизирана ръка.

Базираният в Сиатъл стартъп Autev предлага по-просто решение, което ще бъде доста по-евтино и в действителност може да реши казуса със зареждането на електрически транспортни средства на открити паркинги. Това е огромна батерия на колела, която може да отиде на вярното място при позвъняване от мобилно приложение.

Водачът би трябвало да извади кабела за зареждане от станцията и независимо да го свърже към електрическия автомобил. Напълно заредена станция е задоволителна за шест електрически транспортни средства, след което самата станция ще стартира да презарежда и то бързо.

Autev дава обещание търговски доставки на роботизирани станции за зареждане през първото тримесечие на идната година. Собствениците на паркоместа и гаражи ще могат да печелят както от таксуване, по този начин и от продажба на рекламни места на постройката на паркинга.

Може да се чака, че с течение на времето ще има от ден на ден и повече такива оферти. И един ден, излизайки от колата на паркинга, ще избирате от дузина роботизирани станции за зареждане, които ще се надпреварват да оферират услугите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР