Голям успех за България е избирането на председателя на парламентарната

...
Голям успех за България е избирането на председателя на парламентарната
Коментари Харесай

Лъчезар Тошев: Избирането на Джема Грозданова за докладчик на ПАСЕ за Украйна е успех за България

Голям триумф за България е избирането на ръководителя на парламентарната външна комисия Джема Грозданова за докладчик на ПАСЕ за Украйна. Това сподели в предаването " Хоризонт до обед "  Лъчезар Тошев, зает с идеите на Съвета на Европа като дълготраен представител на българския парламент и по-късно като почетно асоцииран член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа:

" Тъй като въпросът за Украйна сега е придобил изключително значимо значение, дори мога да кажа от международен мащаб, нейната позиция сега е огромно самопризнание за това, че тя би могла да способства за един добър разговор с украинските управляващи, с цел да могат да бъдат решени оставащите за решение проблеми в Украйна. "

На последната сесия на ПАСЕ кандидатурата на Грозданова бе издигната от Европейската национална партия. Тя ще бъде докладчик взаимно с естонски либерал. Грозданова бе началник на непрекъснатата делегация на 43 Народно заседание в ПАСЕ и управлява и делегацията на сегашния състав на 44 Народно събрание.  Джема Грозданова

Лъчезар Тошев разяснява и следствието за вътрешна корупция в организацията и проблема с Азербайджан, който е определян като най-големия корупционен скандал в Съвета на Европа за последните десетилетия. Независимият отчет за корупцията е обобщил данни от следствието на трима авторитетни адвокати в рамките на 219 страници и разделя съмнителните лица на две групи - директно обвинени и такива, отказали да сътрудничат на комисията. 

" В този отчет са упоменати няколко настоящи членове на ПАСЕ, в това число някогашният президент на организацията, който предходната година посети Сирия на борда на самолета на съветския министър на защитата, което провокира огромен скандал в Съвета на Европа ", напомни Тошев.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР