Голям пожар избухна в склад на онлайн компанията Озон в

...
Голям пожар избухна в склад на онлайн компанията Озон в
Коментари Харесай

Стоки за милиарди изгоряха в склад на Озон в Подмосковието -

Голям пожар избухна в склад на онлайн компанията " Озон " в Истринския регион на Московска област. Според губернатора на Московска област горящата постройка на склада към този момент не може да бъде избавена. Щетите са за повече от 10 милиарда рубли по оценка на застрахователите.

По последна информация площта на пожара е била 50 хиляди кв. м. Пламъците към този момент са потушени, само че стълбът пушек се вижда на доста километри.

Персоналът - към 1000 души, е съумял да се изтегля, преди огънят да обхване голямата постройка на склада.

До момента е известно, че са потърпевши 13 души. Местонахождението на двама души не може да бъде открито, съобщи губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, представен от Би Би Си. Министерството на изключителните обстановки към момента не е удостоверило броя на починалите.

Версиите

Умишлен палеж се преглежда като единствената съществена версия за пожара в склада на Озон в Московска област, заяви РИА Новости, като се базира на представител на службата за незабавна помощ.

Източникът на ТАСС не е толкоз безапелационен: " Според очевидци складът може да е бил запален на няколко места. Подпалването е една от версиите. Докато не бъде сподавен пожарът, е рано да се приказва за по-точни аргументи. Трябва да разгледаме къде е зародил пожарът и така нататък ", разяснява той.

По-рано началникът на градския регион Истра Татяна Витушева съобщи, че пожарът може да е зародил " заради неспазване на разпоредбите за сигурност ".

Министерството на изключителните обстановки изяснява бързото разпространяване на огъня по следния метод: " Поради сриването на покрива и незабавния достъп на О2 се образуват мощни конвекционни течения. В резултат на това пожарът се популяризира бързо на огромна повърхност ".

За потушаването на пожара са изпратени три противопожарни хеликоптера и противопожарен трен. 

Губернаторът на Московска област Воробьов изясни, че в този момент задачата на пожарникарите е да предотвратят разпространяването на пожара върху прилежащите здания.

Застраховани

Огромният склад и съхраняваните в него артикули са били застраховани за 17 милиарда рубли, от които наличието на склада е било застраховано за 11 милиарда рубли.

" Очевидно е, че това е една от най-големите загуби (за застрахователите) напоследък, общите вреди даже по предварителни данни могат да се оценят на над 10 милиарда рубли, фирмите към този момент започнаха да правят оценка и да работят с клиентите ", съобщи Игор Юргенс, началник на Общоруския съюз на застрахователите.

От пресслужбата на " Озон " оповестиха, че всички артикули, съхранявани в склада, са били изтеглени от продажба. Компанията даде обещание да възвърне парите на клиентите, чиито поръчки е трябвало да бъдат анулирани, и да компенсира продавачите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР