Години наред индийските власти напразно чакаха Apple да въведе някакви

...
Години наред индийските власти напразно чакаха Apple да въведе някакви
Коментари Харесай

Apple избегна на косъм забраната на iPhone в Индия

Години наред индийските управляващи на вятъра чакаха Apple да вкара някакви ограничения за битка със спама за своите телефони в страната. Накрая, през юли локалният телекомуникационен регулатор TRAI заплаши, че от 1 януари 2019 година ще забрани продажбите на iPhone в Индия, в случай че компанията не одобри основаното от държавното управление Do Not Disturb приложение. Сега броени дни преди края на дадения период американският колос удостовери, че приема решението и че ще пусне приложението в локалния App Store.
Въпросното Do Not Disturb приложение дава обещание да избави индийските консуматори от телефонния спам – едно извънредно мощно събитие в страната. Данните демонстрират, че дневно един консуматор получава над 10 нежелани позвънявания и известия . Do Not Disturb основава указател на нежеланите номера, през който потребителите могат да записват нови такива и да блокират съществуващите.

За разлика от Apple, Гугъл одобри желанието на Делхи още преди години и пусна приложението в Play Store през 2016 година Създателите на iPhone обаче до момента отказваха да го създадат с аргумента, че не желаят да разрешат приложение, което ще споделя данни за потребителските позвънявания и текстови известия с индийските управляващи.

Приложението употребява новата SMS/Call Reporting рамка, която Apple неотдавна вкара в iOS. Механизмът за докладване на нежеланите позвънявания е обвързван непосредствено с приложенията Phone и Messages и точно това до момента притесняваше компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР