Годината е 2017. Едно 20-годишно момиче в България прави първите

...
Годината е 2017. Едно 20-годишно момиче в България прави първите
Коментари Харесай

Мария Бакалова преди и след: как се промени от първата си главна роля до днес

Годината е 2017. Едно 20-годишно момиче в България прави първите си стъпки като актриса и не подозира, че единствено след няколко години ще върви по аления килим на премиите Оскар в красива дизайнерска рокля – като тези холивудски звезди, на които се възхищава. Момичето се споделя Мария Бакалова и днес може да се похвали с най-успешната кариера на българска актриса. 

Днес обаче няма да обръщаме взор към Мария от 2023 година, а ще ви срещнем с Мария от 2017 година и нейната първа основна роля . Филмът е български и се споделя " Трансгресия " – можете да го откриете в . 

Всеки същински почитател на работата на актрисата би трябвало да го изгледа, тъй като точно там тя показва за пръв път огромния си капацитет пред камерата - преди международната популярност, преди холивудските празненства и сътрудниците. Тя е просто Мария, която следва най-голямата си пристрастеност - киното.

 р imdb

Режисьорът на лентата Вал Тодоров снима драмата с Бакалова в основната роля, когато тя е към момента студентка по актьорско майсторство в НАТФИЗ.  Точно както съдбовната роля на Тутар от кино лентата " Борат 2 ", който ѝ донесе международна популярност, по този начин и първата основна роля на Бакалова в българска продукция се отличава с нестандартност и излизане отвън нормата. И там е предизвикателна, само че по друг метод. Изглежда точно скандалното и особеното е билетът към триумфа за Мария Бакалова. 

Според основателите на кино лентата, " Трансгресия " е може би първият опит за съществена нелинейност на описа в българското игрално кино. " Структурно филмът припомня заглавия като " 21 грама " на Алехандро Гонсалес Иняриту, " 2046 " на Уонг Карвай и " Мълхоланд Драйв " на Дейвид Линч. От самото начало всяка сцена е обвързвана към идната не хронологично и в причинно следствен ред, а чисто асоциативно, по този начин както работи човешката памет. Асоциациите може да са зрителни, музикални или вербални, само че постоянно органично следват потока на съзнанието на основната героиня. "  – гласи описанието на лентата във Facebook страницата на " Трансгресия ". 



Във кино лентата Мария Бакалова влиза в облика на 18-годишната Яна, която, подведена от водещите, изповядва в телевизионно токшоу необикновената си любовна спекулация със застаряващия рок музикант Стоил. Скандалът е неминуем - изповедта на Яна се приема като признание в съда на публично мнение. Необичайната двойка се оказва преследвана в дословен и метафоричен смисъл след шокиращите самопризнания. 

Филмът ни въвлича в дива вихрушка от спомените на Яна – щури купони, абитуриентски бал, рокерски мотосъбор, Джулая на морето, споделени татуировки и полово изпробване. Сблъсква ни с живота на различни субкултури в България, за коите знаем, само че които едва ли сме анализирали в дълбочина. Създателите на " Трансгресия " го дефинират като филм за връзките – " свободни и наложени, дословни и метафорични, словесни и музикални, същински и измислени, генетични, полови или просто сънувани. "

 р imdb

Специалната видеотека на EON ви дава опцията да гледате " Трансгресия "  по най-удобния за вас метод.

За присъединяване си в провокативната, експериментална и мощно табуизирана лента, Бакалова се записва на постоянен кастинг и впечатлява режисьора и целия екип с необикновените си креативен и човешки качества, разквазва Вал Тодоров пред БНР. 

Това са качествата, които ѝ донасят и международното самопризнание оттатък границите на България по-късно. Историята на надарената ни актриса потвърждава, че носиш ли нещо рядко и особено в себе си и подготвен ли си да го покажеш, то рано или късно ще бъде разпознато и оценено.

А ето къде се намира тя през днешния ден. Припомнете си някои от последните огромни медийни появи на Мария Бакалова тук. 
 Мария Бакалова събра погледите на премиерата на „ Пазителите на Галактиката “ в Холивуд  Мария Бакалова събра погледите на премиерата на „ Пазителите на Галактиката “ в Холивуд  Мария Бакалова събра погледите на премиерата на „ Пазителите на Галактиката “ в Холивуд  Мария Бакалова събра погледите на премиерата на „ Пазителите на Галактиката “ в Холивуд  Мария Бакалова заблестя на Европейските кино награди в Исландия  Мария Бакалова заблестя на Европейските кино награди в Исландия  Мария Бакалова заблестя на Европейските кино награди в Исландия  Мария Бакалова заблестя на Европейските кино награди в Исландия
Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове.  Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР