Глобите за обида и клевета, които са в Наказателния кодекс,

...
Глобите за обида и клевета, които са в Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

Предложение: Глобите за обида и клевета драстично да се намалят

Глобите за засегнатост и клюка, които са в Наказателния кодекс, да бъдат понижени, предлага Министерството ва правосъдито. Проектът е оповестен за разискване.

В него се предлага санкцията за засегнатост в средство за всеобщо осведомление към този момент да е от 500 до 10 000 лева, а не от 3000 до 10 000 лева, както до момента. А за клюка няма да се санкционира с санкция от 5000 до 15 000 лева, а от 1000 до 15 000 лева

Освен това за засегнатост и клюка по отношение на длъжностно лице да е допустимо освобождение от наказателна отговорност и налагане единствено на санкция, планува още планът.

Тази смяна се постанова поради многото неоправдателни решения на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, в които се открива, че има нарушавания на свободата на изразяването на отзиви.

В богатата си процедура по тематиката Европейски съд по правата на човека категорично акцентира значимостта на разпространяването на информация, както и на дебатите по въпроси от публичен интерес, се показва в претекстовете.

По силата на в този момент настоящия Наказателен кодекс, когато обидата и клеветата са нанесени на „ орган на власт “ или " във връзка осъществяване на службата му ", освобождението от наказателна отговорност е невероятно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР