Глобалното затопляне също има вина за по-бързото износване на гумите Наближава

...
Глобалното затопляне също има вина за
по-бързото износване на гумите Наближава
Коментари Харесай

Българите започват все по-често да подновяват своите гуми

Глобалното стопляне също има виновност за по-бързото изхабяване на гумите

Наближава времето за промяна на зимните гуми с летни и множеството водачи са изправени пред алтернативата – да сложат гумите от предишното лято или да купят нови. Според пазарните данни на водещия международен онлайн дилър на гуми Delticom на българският пазар се забелязва раздвижване и от ден на ден българи предпочитат да възобновят гумите на своя автомобил.

Като дилър, който оперира на европейския пазар, с над 500 милиона продажби на гуми годишно, Delticom посочва няколко аргументи за тази наклонност. В последните години от ден на ден шофьори осъзнават, че гумите имат водеща роля за безопасността на транспортното средство – те вземат участие в ръководството на автомобила и негово показване на пътя. От друга страна цената все по-малко е водеща при избора на гуми. Според специалистите в дългосрочен проект премиум гумите се изплащат поради своя по-дълъг жизнен цикъл.

В последно време се следи и тенденцията за по–бързо изхабяване на гумите. Това се дължи на глобалните климатични промени и разката смяна в метеорологичните условия. С повишаването на температурата налягането вътре в гумата се покачва, а прекомерното надуване може да причини преждевременно изхабяване на гумата и да попречи на прекъсването. Затова редица производители на гуми започват внедряването на новаторски решения, които да подобрят издръжливостта им в условията на климатичните промени.

„ Все отново производителите на гуми съветват клиентите си да оглеждат своите гуми преди новия сезон и да ги възобновят с нови, в случай че не са били заменени 6 години след датата на произвеждане. Това е добра предпазна мярка, даже в случай че те наподобяват в използваемо положение и не са се понижили до знака за изхабяване на протектора ”, съобщи Траян Поп, изпълнителен шеф на Delticom OE.

*Източник: Delticom

За Делтиком
Delticom участва на българския пазар с онлайн портала http://www.barzgumve.com. Създаден през 90-те години в Хановер, Германия, днес Delticom разполага с над 100 онлайн магазина в 41 страни и е преди всичко по продажби на гуми в цяла Европа. Освен огромна селекция от гуми, онлайн магазинът предлага бърза доставка и компетентна професионална услуга с над 30 000 сервизи – партньори за монтаж на продуктите. Към момента сервизите, с които компанията работи в България, са над 100.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР