Глоба от 2000 лв. ще плащат снегопочистващите фирми в София,

...
Глоба от 2000 лв. ще плащат снегопочистващите фирми в София,
Коментари Харесай

Фандъкова иска КАТ да не регистрира коли без катализатори

Глоба от 2000 лева ще заплащат снегопочистващите компании в София, в случай че спирка на градския превоз не е почистена в 7,30 часа. При над 5% непочистена зона от пътно платно пък не се заплаща нищо. 

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова по Българска национална телевизия. Инвестираме и в дребни снегорини, с цел да се чистят дребните улици, където няма паркирани коли. С новите контракти въведохме най-високия екологичен стандарт на камионите, сподели още Фандъкова. 

Кметът упорства коли без катализатори да не бъдат регистрирани в КАТ, с цел да не се включват в придвижването.

Ще подпомогнем „ Пътна полиция “, към този момент сме купили 7 газоанализатори. Поискали сме и по-строги ограничения на годишните механически прегледи. Трябва да водим тази борба, тя е борба за здравето на нашите деца. Успяхме за 3-4 години да подобрим рейсовете. В момента тече процедура за закупуване на нови 120 рейсове на природен газ, изясни Фандъкова. 

По думите й зимата е предизвикателство за огромни градове като София. Натовареният трафик по време на снеговалеж постоянно изнервя хората. Ниската облачност и смогът, дружно с изгорелите газове от колите пък в допълнение замърсяват въздуха.  

През последните две седмици сътрудниците от Столичния инспекторат направиха съществени инспекции в базите на почистващите компании и откриха, че те имат нужната техника и соли, т.е. във връзка с материалите и техниката имат подготвеност да посрещнат зимата, уточни кметът на София.  

Контролът на работата на компаниите се реализира през джи пи ес системата.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР