Гледката при влизането ни в Ракка беше абсолютно сюрреалистична, усеща

...
Гледката при влизането ни в Ракка беше абсолютно сюрреалистична, усеща
Коментари Харесай

Ракка – усеща се като края на света

Гледката при влизането ни в Ракка беше безусловно сюрреалистична, усеща се все едно идва краят на света. Това описаха публицистите Георги Кожухаров и Георги Тотев след завръщането си от някогашната столица на „ Ислямска страна “ в Сирия.

Контролът в района в действителност е доста непоколебим, имахме безпределно доста компликации до момента в който влезем в Сирия и стигнем до Ракка. Всички ни обясняваха, че това се прави за наша сигурност, с цел да се уверят, че пътят е чист, описа Кожухаров.

В момента там се прави в началото почистване и разминиране след изтеглянето на ислямистите. Хората към момента не могат да се завърнат в самия град, само че в предградията и селата стартират да се връщат фамилии и откриват домовете си полу- или изцяло разтушени, уточни Тотев.

По думите му контрабандата на всички места в района е развита, по време на война цените даже на най-простите артикули скачат и това е един от огромните проблеми в района – че хората не могат да си разрешат даже най-основните неща като храна.

Кожухаров уточни, че доста от бежанците споделят, че в случай че могат да стартират живота си отначало, ще се върнат по домовете си. Те желаят да се завърнат и доста огромна болежка за тях е, че сега няма какво и по какъв начин да работят, сподели той.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР