Главното за мен е хората да влязат в армията и

...
Главното за мен е хората да влязат в армията и
Коментари Харесай

Залужни: Трябват ни хора, боеприпаси и оръжия, а кой ще призовава...

" Главното за мен е хората да влязат в армията и да могат да извършват поставените задания. Кой каква пролонгация ще има или кой каква пролонгация няма, кого ще призове страната - през днешния ден считам, че това не е от моята подготвеност “, означи той.

 

По думите му за задачата има централни органи на изпълнителната власт, които дефинират кого да призоват.

 

" Имам потребност от хора, нуждая се от муниции и оръжия, с цел да продължа да се удрям “, добави Залужни.

 

Както напомня организацията, по-рано Залужни съобщи, че е прекомерно рано да се прави оценка самодейността за готовност в Украйна, само че той счита, че тя не би трябвало толкоз да се ускорява, едвам се върне към предходните си рамки. Той се оплака и от уволнението на районни военни комисари, които били експерти и знаели какво да вършат.

 

На заключителната конференция за годината президентът Володимир Зеленски съобщи, че Генералният щаб желае да активизира в допълнение 450-500 хиляди души. Според него за това би трябвало да има повсеместен проект, който да реши и проблемите на тези, които се бият съвсем две години без спиране.

 

Ден преди този момент кабинетът на министрите внесе в Радата огромен законопроект за мобилизацията. Предлага се понижаване на възрастовия предел от 27 на 25 години, редуциране на листата с категориите, които не подлежат на готовност, изпращане на призовки по имейл и други начинания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР