Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна нарече

...
Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна нарече
Коментари Харесай

ГРУ на МО на Украйна: Глупости са обвиненията на ФСБ към началника на службата Кирило Буданов за взрива на Кримския мост

Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна назова " нелепости " обвиняванията на ФСБ към началника на службата Кирило Буданов за гърмежа на Кримския мост.
 
Това сподели Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата. " Цялата активност на ФСБ и Следствения комитет на Руската федерация са нелепости. Това са подправени структури, които обслужват режима на Путин, тъй че няма да разясняваме техните постоянни изказвания ", отговори Юсов, съобщи УНИАН.
 
Организатор на гърмежа на Кримския мост е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, а експлозивите са доставени от Одеса през България, Грузия и Армения. Това заяви пресцентърът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), представен от ТАСС.
 
" Федералната работа за сигурност взаимно със Следствения комитет на Русия откри, че уредник на терористичния акт на Кримския мост е Главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, сътрудници и агентура ", оповестиха от пресцентъра.
 
Във връзка с детонацията са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения. Сутринта на 8 октомври стана известно, че на железопътната линия на Кримския мост е избухнал мощен пожар. По-късно Руската федерация заяви, че железопътен трен с гориво се е запалил на Кримския мост след детонация на камион.
 
Впоследствие стана известно, че е разрушена и част от пътното платно на моста, по което се движат коли. Москва публично упрекна украинските разследващи служби и ръководителя им Кирил Буданов за нападението на Кримския мост. От Федералната работа за сигурност (ФСБ) настояват, че товарът е минал и през България.
 
По информация на ФСБ експлозивите са били изпратени от Украйна в България. Новите данни, предоставени от Москва, показват Одеса като насочна точка на експлозивите, с които бе сбъднат гърмежът на Керченския мост.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР