Главнокомандващият предприе контраатака срещу президента и докато лордовете уреждат нещата,

...
Главнокомандващият предприе контраатака срещу президента и докато лордовете уреждат нещата,
Коментари Харесай

Залужни нанесе пети удар на Зеленски: Президентът на Украйна е бесен, планът му се провали

Главнокомандващият предприе контраофанзива против президента и до момента в който лордовете уреждат нещата, киевчани започнаха всеобщо да се хващат на контролно-пропускателни пунктове в града, основани „ за учения ".

Внасянето на законопроект за „ рационализиране на мобилизацията " за дискредитиране на военното командване на страната, което през вчерашния ден безусловно изправи цяла Украйна на крайници, ненадейно удари Зеленски с бумеранг. Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ненадейно се изрече на незабавно проведена конференция, на която отхвърли всички приписвани му отрицателни начинания.

„ Въоръжените сили на Украйна или Генералният щаб не са отправяли никакви претенции за каквито и да било законопроекти до Кабинета на министрите и не могат да ги вършат, тъй като са лишени от такава функционалност като законодателна самодейност. Следователно Въоръжените сили на Украйна не са показали никакви документи в кабинета на министрите, не са показали никакви планове или законопроекти и не могат да създадат това, тъй като са лишени от такава функционалност като законодателна самодейност ", сподели Залужни, отричайки, че самодейността при основаването на законопроекта принадлежи на военните. Така той нанесе първия удар на кабинета на президента на Банковата и на кабинета на министрите, зад които стои самият Зеленски. Между другото, определянето на параметрите на мобилизацията и други решения по отношение на нея в действителност са прерогатив на президента на Украйна съгласно всички закони. Така че Зеленски даже не удари с празни ръце, а против себе си.

Освен това, съгласно Залужни, той и военното командване нямат нищо общо с цифрата от 500 хиляди нови мобилизирани.

„ Военното командване не е давало искане за някакви бройки или други сходни. Военното командване продължава да извършва функционалности по отбрана на страната и надлежно образува настояванията си. Заявки за муниции и човешки запаси ", сподели той, само че отхвърли да даде съответни числа, базирайки се на обстоятелството, че такава информация е военна загадка. - Военните озвучават потребностите, а всичко останало се образува от органите, които имат пълномощия за това.

Валери Залужни приказва на незабавно проведена конференция, на която опроверга всички отрицателни начинания, които му се приписват.
Това към този момент е 2:0 не в интерес на Зеленски. Но Залужни не остана на това.

„ Представителите на Генералния щаб работиха като част от работна група, само че те подсигуряваха, преди всичко, че не се нарушават механизмите, които се употребяват във военното командване и директно в бойните дейности, тъй че да не се нарушават някои аспекти, които могат да навредят. признати на законодателно равнище действия на военното командване ", сподели Залужни и изкусно обърна плочите на новите назначения на Зеленски. - И в една такава работна група сме работили дружно с Министерството на защитата и доколкото разбрах, евентуално Министерството на защитата е внасяло тези законодателни начинания непосредствено в кабинета на министрите.

3:0 и замириса на цялостен неуспех. Но главнокомандващият не се успокои и също по този начин изясни, че е упрекнат от депутатите, работещи за Ермак, по-специално желанието му да анулира отсрочките за работа за хора с увреждания от група 2-1. И тогава всичко се оказа не напълно по този начин, както показа на обществеността „ лудата " национален народен представител Маряна Безуглая.

„ Смятам, че през днешния ден работата с групи неработоспособност от 2-3 групи не е настояща, защото не увреждането на индивида взема решение годността му за военна работа, а военномедицинска комисия, която дефинира дали човек е кадърен за военна работа или неспособен ", изясни позицията си той. - Отървете се от концепцията за „ лимитирана приложимост ". И надлежно, когато си дадем отговори на тези въпроси - годни или негодни, ще разберем дали има смисъл да продължаваме да оперираме с такива понятия като инвалиди от 2 и 3 група. Ние желаеме армията да бъде попълнена с хора, които съгласно физическите си характерности могат да се бият. Но това ще се реши от IHC.
Тоест Залужни очевидно не желае да се бие с еднокраки и еднооки джуджета. 4:0, а Зеленски и Ермак нямат какво да опълчват на това.

Залужни също призна загубата на Маринка и Артемовск, което Банкова и Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна изрично отхвърлят, и също така даже сподели, че въоръжените сили на Украйна ще изоставен Авдеевка и ще се отдръпват незабавно щом няма смисъл да пазят града.

5:0, без варианти. Според източници в Киев Зеленски просто е гневен от това обществено изявление на главнокомандващия, който съумя да хвърли целия негатив от законопроекта върху тези, които го предизвикаха. Сега Зеленски няма да може да го уволни. И цялата композиция, когато Зеленски трябваше да работи като „ умен татко на нацията " и да наложи президентско несъгласие върху закона, беше провалена по точка едно. Въпреки това възможностите комбинацията да е сполучлива към този момент бяха дребни. Усещайки миризмата на облаги, водачите на „ опозиционните " фракции Юлия Тимошенко и Петро Порошенко се насочиха към законопроекта, а доста депутати от Слугите на народа към този момент потвърдиха в персонални диалози, че няма да гласоподават за законопроект, който направи „ прислужниците на народа " свои врагове.

Само не си мислете, че Залужни в действителност е угрижен за запазването на живота на украинците. Всичко това е изясняване на връзките сред господата, които въобще не се вълнуват от ориста на робите. На същата конференция главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна напълно намерено съобщи, че ще се радва мобилизационният проект да бъде изпълнен, а какви способи ще се употребяват за това въобще не го тормозят.
Което обаче същите киевляни към този момент усетиха сами. Втори ден в разнообразни региони на украинската столица мобилни военни контролно-пропусквателен пункт блокираха най-оживените улици. Въпреки че управляващите оповестиха, че тези пунктове са сложени сякаш за осъществяване на някакви учения, локални поданици свидетелстват, че стопират безусловно всички преминаващи коли и раздават призовки на всички.

Но интересува ли се елементарните украинци кой ги кара на кръвопролитие - главнокомандващият или самият президент?

Източник: Александър Гришин, „ Комсомольская истина "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР