Главният свещен артефакт на Ватикана е Светото копие, с което,

...
Главният свещен артефакт на Ватикана е Светото копие, с което,
Коментари Харесай

Копието на съдбата - оръжието, което носи власт и една от големите мечти на Хитлер

Главният заветен артефакт на Ватикана е Светото копие, с което, съгласно легендите, пазач е пронизал тялото на Иисус Христос. Смятало се е, че който го има, ръководи света, тъй като то е надарено с голяма мощ, която оказва помощ на притежателя си за завземането на властта, написа mymistic.

Това е един от артефактите, които доста хора по света са желаели да имат.

Копието на ориста си има доста имена. Някои го назовават Копие на силата, други Копие на Христос, трети - Светото копие или Копието на Лонгин. Въпреки многото си имена, става въпрос за еднакъв артефакт, който провокира благоговение и предпочитание да бъде притежавано.

Легендата гласи, че който има копието, държи в ръцете си целия свят и това го прави необикновен късметлия.

Хората постоянно са се стремили към властта, а за някои всички средства за постигането й са положителни. Те търсят тайнствени предмети, обръщат се към магове и вещици, четат антични текстове и обръщат надали не целия свят в търсене на най-силните, които биха могли да дарят притежателя си с невероятна мощ.

Откъде се е взело Копието на ориста и за какво точно с него е пронизан Иисус Христос?

Легендата гласи, че Копието на ориста е основано от първосвещеник на име Финеес, който се славел с магьосническите си качества. За основаването на копието употребявал свещени техники, които надарили оръжието с невероятна мощ.

От момента на основаването на мистериозния артефакт, който символизирал магическите сили на кръвта на юдеите, слуховете за него бързо обходили земното кълбо.

То е било в доста ръце и съгласно легендите е пособие на притежателите си при постигането на високите им цели. Така за него стартират да мечтаят ужасно доста хора, даже и цели нации. Славата му станала още по-голяма, откакто римският боец Лонгин пробожда разпънатия Иисус Христос и го подарява с величие.

След събитията с Христос към Копието на ориста стартират да се появяват нови истории за това кой го има и с каква мощ се е сдобил с помощта на него.

Сред тях има легенда за кръстоносците, които имали копието и с помощта му съумели да завладяват Йерусалим. Казват, че самият Наполеон е имал Копието на ориста, само че го е изгубил и по тази причина не съумял да победи Русия във войната.

Копието се свързва и с Адолф Хитлер. Той копнеел да бъде притежател на античния предмет и вярвал, че това ще му помогне да завладее света. Известно е, че Фюрерът е обичал окултните науки и е търсил антични артефакти по целия свят.

За тези цели той не е щадял нито пари, нито хора и е изпращал експедициите си в най-отдалечените кътчета на планетата.

Но даже откакто се снабдява с Копието на ориста, той не съумява да реализира замисъла си и да подчини целия свят на волята си.

Никой не знае кой ще бъде идващият притежател на копието и какви неща ще направи, в случай че го държи в ръцете си. Легендата за този артефакт е обгърната в тайнственост и в никакъв случай няма да може да се разбере истината.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР