Главният секретар на МВР Живко Коцев да бъде освободен от

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев да бъде освободен от
Коментари Харесай

Първото решение на служебното правителство е да уволни Живко Коцев

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да бъде освободен от поста си, предлага встъпилото преди няколко часа в служба служебно държавно управление на Димитър Главчев.

" Министерският съвет одобри решение, с което предлага на Президента да издаде Указ за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и за освобождението му от служба, " се показва в публично известие.

В него се прецизира, че решението е взето неприсъствено.

Назначаването и освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи става с декрет на президента по предложение на Министерския съвет, гласи законът.

Живко Коцев подаде оставка предишния четвъртък. Ден по-късно разгласи, че това е станало под напън и я отдръпна.

В понеделник към този момент някогашният министър председател Николай Денков внесе сигнал до Даниела Талева, която има пълномощия да проверява основния прокурор, че натискът е пристигнал от четирима души, отпред с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

В сигнала се показва още, че Коцев е получил документ с текст на оставката си от вътрешния министър Калин Стоянов, който единствено е трябвало да подпише. Стоянов остана министър в служебното държавно управление с министър председател Главчев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР