Главният редактор на религиозния сайт Doxologia Infonews Йордан Георгиев сподели,

...
Главният редактор на религиозния сайт Doxologia Infonews Йордан Георгиев сподели,
Коментари Харесай

Йордан Георгиев: Митрофанова трябва да отключи Руската църква, патриархът - да назначи свещеници

Главният редактор на религиозния уебсайт Doxologia Infonews Йордан Георгиев показа, че Митрофанова би трябвало да отключи храма, тъй като ключът е в нея. " Решението на Синода не е изненада. То не съдържа нищо значително. Руската черква се намира в диоцез на софийския митрополит, който има право да назначи свещеници. Също и да изпрати писмо до московския патриарх по този въпрос. "

Юридическата благосъстоятелност на храма би трябвало да се обследва от Столичната община и прокуратурата. Юрисдикцията на Руската черква е от компетенцията на Светия Синод, изясни той.

По думите Георгиев според устава на Московската патриаршия, където и по света да има руснаци, там се простира диоцезът на православната черква на Русия.

" Не може да се ограничи достъпът на вярващите да изповядват свето изповедание. Държавата и прокуратурата може да се намеси, тъй като религиозните групи са лимитирани откъм практикуване на своите права. Прокуратурата може да изпрати и допитване до Вселенския патриарх за юрисдикцията на Руската черква у нас ", разяснява Георгиев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР