Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се
Коментари Харесай

Цацаров и Гешев се срещнаха с ръководството на КНСБ

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се срещнаха с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента на синдикалната организация Чавдар Христов, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Ръководителите на Конфедерацията на самостоятелните синдикати показаха на управлението на прокуратурата Четвъртия годишен отчет на КНСБ за нарушавания на права, свързани с практикуване правото на труд през 2018 година

По решение на Конституционен съд на КНСБ от 30.04.2015 година, този отчет се изготвя годишно и съдържа разбори и информация за позволени нарушавания на трудови права. Настоящият годишен отчет има два съществени акцента – правото на сдружаване и груповото трудово договаряне.

Главният прокурор и заместникът му господин Гешев показаха поддръжка на предложенията на управлението на КНСБ за нужда от законодателни промени за засилена отбрана на правото на синдикално сдружаване.

Обсъдени бяха показани към този момент пред законодателната и изпълнителната власт хрумвания за промени на Наказателния кодекс в тази тенденция, в раздела „ Престъпления срещу трудовите права на жителите “.

Постигнато бе единодушие за сключване на Меморандум за съдействие сред Прокуратура на Република България и КНСБ, за обезпечаване на бърза отбрана и дейно следствие при сигнали за нарушавания на трудови и осигурителни права. Меморандумът ще бъде подписан до края на м. септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР