Главният прокурор на Република България Иван Гешев и изпълнителният директор

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и изпълнителният директор
Коментари Харесай

Главният прокурор и изпълнителният директор на КРИБ подписаха Меморандум за сътрудничество

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и изпълнителният шеф и член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов подписаха Меморандум за съдействие през днешния ден, 9 декември 2020 година, в Съдебната палата в София.

Документът планува Прокуратурата на Република България (ПРБ) и КРИБ да си сътрудничат при създаването и осъществяването на сложни ограничения за попречване, навреме определяне и санкциониране на нарушаванията на нормативните правила във всички области на стопанската система.

На особено внимание са сложени проблемите за опазването на околната среда, изключително въпроси, свързани с "управлението не по открития ред на боклуци от неустановен тип и генезис, с което се основава заплаха за живота и здравето на хората ".

Работодателската организация ще оказва подпомагане на прокуратурата с справедлив и способен разбор на действия в разнообразни браншове на икономическия живот в страната и ще алармира навреме за всички установени нередности, пораждащи подозрение за осъществяването на незаконна активност от юридически и физически лица.

При нужда КРИБ ще подкрепя експертно създаването на методически и организационни ограничения за разкриването и следствието на закононарушения в области, изискващи характерни познания (вкл. киберпрестъпления, изпиране на пари, данъчни и имотни измами, непозволено ръководство на боклуци и др.).

С подписването на документа Прокуратура на Република България и КРИБ показват убеденост, че взаимните им старания могат да спомогнат за укрепването на правовия ред и основаването на по-благоприятна икономическа среда в страната в полза на обществото.

През 2020 година Прокуратура на Република България подписа други два Меморандума за съдействие - с КНСБ и с КТ "Подкрепа ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР