Главният прокурор Иван Гешев стана докторант в Правно-историческия факултет на

...
Главният прокурор Иван Гешев стана докторант в Правно-историческия факултет на
Коментари Харесай

Иван Гешев стана докторант

Главният прокурор Иван Гешев стана докторант в Правно-историческия факултет на Югозападен университет " Неофит Рилски “ – Благоевград, научи " Струма “. Научен началник на основния прокурор, който е причислен в независима форма на образование, е деканът на факултета доцент доктор Николай Марин, учител в катедра " Международно право и интернационалните връзки “.

Името на Иван Гешев не попада в Академичната осведомителна система и най-вероятно по тази причина новината за неговите научни ползи и развиване не е станала публично притежание. Друга причина е, че за разлика от постоянните докторанти /които държат изпит по специалността и непознат език/, съгласно вътрешните правила за развиване на университетския състав на ЮЗУ тези в независима форма се одобряват без изпит през цялата академична година, след показване на план на дисертационния труд, създаден в главната му част.

Докторантите, признати в независима форма, които не работят по главно трудово правно отношение с ЮЗУ " Неофит Рилски ", заплащат за образованието си годишно сума в размер на 4 МРЗ /минимални работни заплати/. И защото не е в постоянна форма, основният прокурор няма да получава месечна стипендия от 500 лева Във вътрешните правила обаче е написано, че без значение от формата, образованието на докторантите включва научноизследователска (художествено-творческа) активност, в това число присъединяване в научни планове, посещаване и присъединяване в образователни курсове (лекции, семинари, тюториали и други, преподавателска и/или експертна активност, присъединяване в научни конгреси (национални и/или международни), изпити, планувани в самостоятелния образователен проект, отбрана на докторска дисертация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР