Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на прокуратурите

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на прокуратурите
Коментари Харесай

Гешев разпореди проверка на разследванията срещу обвиянеми с дебели провинения

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат изключителна инспекция на следствията против обвинени с две и повече досъдебни производства и да покачат успеваемостта на взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи по тези каузи.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Окръжните и районните прокуратури следва да правят периодически тематични инспекции, които да включват разбор на положението и динамичността на досъдебните производства против обвинени с две и повече каузи и надзор за срочността на приключването им.

На наблюдаващите прокурори е указано да обезпечат предпочитано и бързо осъществяване на досъдебните производства против еднакъв обвинен, в това число посредством предприемане на нужните ограничения за образуване на екипи.

Възложено е същите да вземат съответни на публичната заплаха на закононарушенията и на личността на обвинения ограничения за неотклонение и други ограничения за процесуална насила.

Наблюдаващите прокурори следва да преценят за всеки съответен случай нуждата от внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ или „ домакински арест “, както и да указват на съответните поделения на Министерство на вътрешните работи осъществяване на дейности свързани с противопоставяне на битовата престъпност според съответната им функционална подготвеност.

В случаите на установени нарушавания при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното произвеждане, наблюдаващите прокурори следва да подхващат дейности за подмяна на наложената мярка с по-тежка.

Тези ограничения са взети откакто през вчерашния ден министър председателят Борисов и основният прокурор се срещнаха с бащата на убитата Андреа от Галиче.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР