Главният прокурор Иван Гешев изненада днес с букет цветя новия

...
Главният прокурор Иван Гешев изненада днес с букет цветя новия
Коментари Харесай

Гешев изненада с цветя министър Йорданова. Тя поиска да обсъдят условията по оставката му

Главният прокурор Иван Гешев изненада през днешния ден с букет цветя новия правосъден министър Надежда Йорданова, която през днешния ден ръководи за първи път съвещанието на Висшия правосъден съвет.

" Пожелавам Ви здраве, триумф и взаимна работа със правосъдната власт в името на българските жители ", сподели Гешев на Надежда Йорданова. Тя му отвърна с думите: " Аз Ви поисквам да си носите отговорността постоянно, когато би трябвало. И, дай Боже, да можем да обсъдим изискванията за Вашата оставка ".

" Не се тормозете, ще обсъдим всички въпроси, които са в полза на българските жители. Тази (тема – б.р.) се колебая, че е в полза на българските жители ", отговори й Гешев. Йорданова му отвърна, че хората са на противоположното мнение. " Олигарсите са вероятно, само че въпреки всичко ви поисквам триумф ", сподели Гешев на разлъка с новата министърка.

" Видях, че има вицепремиер по климатичните промени. Очаквам да ми изискат оставката и за световното стопляне. В интерес на българските жители е правосъдната и изпълнителната власт да си взаимодействат. Единственият печеливш от войната сред институциите е престъпността. Прокуратурата, а, сигурен съм, и Висш съдебен съвет, ще направи всичко за едно положително взимодействие ", разяснява по-късно основният прокурор Иван Гешев. 

А пред членовете на Висшия правосъден съвет правосъдният министър Йорданова съобщи, че е натоварена  с отговорността да " вдъхне нов живот в правосъдната промяна ". " Трябва да реализираме самостоятелен съд и отчетна прокуратура, както и чувство за правдивост. Висш съдебен съвет носи своята отговорност, време е да спрем да си затваряме очите ", сподели Йорданова. Тя добави, че чака членове на съвета да понесат отговорност, да стъпят настрана или обратно и да дадат опция на други да продължат правосъдната промяна. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР