Главният опозиционен лидер на Танзания Тунду Лису заяви днес, че

...
Главният опозиционен лидер на Танзания Тунду Лису заяви днес, че
Коментари Харесай

Танзанийският президентът вероятно е с Covid-19 в болница в Индия

Главният опозиционен водач на Танзания Тунду Лису съобщи през днешния ден, че президентът на страната Джон Магуфули, който е прочут със скептицизма си за Covid-19 и не се е появявал на обществено място от близо две седмици, е с ковид в болница в Индия в тежко положение, съобщи Ройтерс.

Лису, който загуби миналогодишните избори от Магуфули, се базира на медицински източници и на източници от службите за сигурност в Кения за изказванията си, че президентът е бил трансфериран от болница в Кения в лечебно заведение в Индия и се намира в кома, само че не даде доказателства за думите си.

Говорителите на танзанийското държавно управление не направиха никакви изказване от самото начало, до момента в който се разпространяваха спекулации за здравето на 61-годишния Магуфули. Представители на кенийските и индийските управляващи, запитани от Ройтерс, също не пожелаха да създадат никакъв коментар.

На власт от 2015 година, Магуфули, който си завоюва прякора " Булдозера ", бе забелязан за последно на обществено място на 27 февруари и изглеждаше изцяло здрав по време на гала в постройката на държавното управление в Дар ес Салам, показва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР