Главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали разкри, че град

...
Главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали разкри, че град
Коментари Харесай

Гран при на Франция може да се премести в Ница

Главният изпълнителен шеф на F1 Стефано Доменикали разкри, че град Ница е подготвил „ необикновен план “ за осъществяване на Гран при на Франция.

В диалог с кореспондент на френския всекидневник L‘Equipe, Доменикали загатва за бъдещето на френското съревнование от Формула 1. В момента се организира на пистата Пол Рикар.

През последните години обаче историческият дом на Френската Гран при мъчно съумява да се задържи в календара като известна дестинация както за състезателите, по този начин и за почитателите.

„ В исторически проект Франция е значима страна в моторните спортове„, сподели Доменикали.

„ Може би не знаете, само че има необикновен план, обвързван с Ница. Градът от Френската Ривиера желае Гран при. Това е отлично, защото потвърждава, че и други дестинации от тази страна се интересуват от F1. “

„ Ще разгледаме заявките и ще ги проучим деликатно. Много скоро може да се появят и други разновидности. Мога единствено да ви кажа, че до края на юли ще знаете повече за бъдещето на Гран при на Франция. “

Град Ница се намира на една ръка разстояние от Монако. Той може ще предложи улиците си за второ съревнование по крайбрежията на Средиземно море или може би ще размени Монако в календара на F1. В момента Автомобилният клуб на Княжеството към момента не е обезпечил бъдещето на надпреварата си след сезон 2022.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР