Главният експерт на САЩ по заразни болести доктор Антъни Фаучи

...
Главният експерт на САЩ по заразни болести доктор Антъни Фаучи
Коментари Харесай

Антъни Фаучи иска медицинските досиета на служители в лаборатория в Ухан

Главният специалист на Съединени американски щати по заразни заболявания лекар Антъни Фаучи прикани Китай да оповести медицинските досиета на чиновници в лаборатория в Ухан, от които може да бъде получена скъпа информация за това дали коронавирусът се е появил вследствие на приключване от лаборатория, написа в. " Файненшъл таймс ".

" Искам да видя медицинските досиета на тримата души, за които има данни, че са се разболели през 2019 година Наистина ли са се разболели и, в случай че са се разболели, от какво са се разболели? ", пита Фаучи, представен от " Файненшъл таймс ".

Произходът на ковид е тематика на разгорещени полемики, като обект на сериозен интерес от страна на американските разследващи служби е информацията, че няколко откриватели в китайска лаборатория по вирусология в град Ухан, където стартира коронавирусната пандемия, са минали през съществено боледуване през 2019 година, единствено месец преди да бъдат обявени първите случаи на заразяване с Covid-19.

Китайските учени и управляващи обаче поредно отхвърлят хипотезата, че коронавирусът е изтърван от лаборатория и настояват, че той може да се е появил първо в други райони на Китай и по-късно да е достигнал до Ухан. Те не изключват и опцията вирусът да е бил импортиран в Китай от чужбина в партиди със замразена храна.

" Файненшъл таймс " оповестява, че лекар Фаучи продължава да е на мнение, че вирусът в началото е бил предаден на хората при контакт с животни, като не изключва опцията чиновниците в уханската лаборатория да са се заразили с вируса от други хора отвън нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР