Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност.

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност.
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност

Главният проектант на Варна Виктор Бузев е отхвърлен от служба . Това оповестиха от общината. 

Оставката му бе поискана на 19 април 2023 година от кметът на Варна Иван Портних. Тъй като оставката не бе подадена в инструкции срок(до края на деня), е формирано дисциплинарно произвеждане и Виктор Бузев е отхвърлен от служба.

От общината напомнят, че оставката на основния проектант беше поискана поради опити за незаконосъобразни дейности , които водят до обосновани догатки за зависимости.

Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила , мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта Златни пясъци.

Други претекстове са неналичието на цялостна визия за развиването на града , бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което сигнализират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.

Без да има право Бузев е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант Хоризонт в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за градеж на мястото на баня Гъбата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР