Главният архитект на София арх. Здравко Здравков и изпълнителният директор

...
Главният архитект на София арх. Здравко Здравков и изпълнителният директор
Коментари Харесай

Съдът вика за разпит главния архитект на София за ремонта на "Графа"

Главният проектант на София арх. Здравко Здравков и изпълнителният шеф на столичния " Метрополитен " Стоян Братоев ще бъдат призовани за разпит като очевидци по делото против някогашния зам.-кмет в Столична община Евгени Крусев. Двамата, както и още очевидци бяха позволени по искане на юриста на Крусев – Менко Менков.

Защитникът изясни, че те не са били разпитвани по време на следствието, защото прокуратурата е отказала. Според юриста са значими показанията на всички 29 участници в общинския експертен съвет по устройство на територията.

По думите на Менков те са дали мнението по смяна на плана за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " по съответния легален ред. Здравков и Братоев са членове на експертния съвет и пред съда да бъдат разпитани като такива.

По делото през днешния ден показания дадоха няколко очевидци от " Столичен електротранспорт ". Инж. Асен Тасев изясни, че релсовият път по улицата е " най-хубавият, който е юридически на територията на София за последните 30 години ".

Според обвиняването в интервала от 27 юни 2018 година до 5 декември 2018 година в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, Евгени Крусев е нарушил служебните си отговорности по Закона за публичните поръчки, както и отговорностите, предоставени му със заповед на кмета.

Прокуратурата твърди, че е подхванал дейности за значително изменение на подписания контракт с " Джи Пи груп " АД за социална поръчка и по този начин набавил полза за компанията, а Столичната община била ощетена с 919 863.55 лева, написа в обвиняването.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (108)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР