Главната прокуратура в Анкара издаде заповед за задържането на 68

...
Главната прокуратура в Анкара издаде заповед за задържането на 68
Коментари Харесай

Нови арести в Турция: властите задържаха 68 офицери

Главната прокуратура в Анкара издаде заповед за задържането на 68 военни от Командването на сухопътните войски в границите на продължаващото следствие на активността на неразрешената в страната Фетхуалистка терористична организация /ФЕТО/. Това заяви телевизия NTV, представена от ТАСС.
Арестите са почнали тази заран на територията на столицата, а също по този начин в още 18 провинции на страната. Сред обвинените са 19 военнослужещи, останалите краткотрайно не са на дейна работа. Всички са офицери. Следствието счита, че те са свързани с клетките на ФЕТО вътре в армията, отбелязва още БГНЕС.
Припомняме, че на 15 юли 2016 година група военни и офицери направи несполучлив опит за прелом против президента Реджеп Тайип Ердоган. При конфликтите починаха 250 души, без да се считат превратаджиите. Над 2000 бяха ранени. Анкара упрекна за неуспелия прелом ислямския свещеник Фетхуллах Гюлен, който от 1999 година живее в Съединени американски щати.
След метежа в Турция бяха задържани над 50 000 души, а към 140 000 държавни чиновници бяха уволнени или отстранени от работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР