Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае много

...
Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае много
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяването на дерогацията на Лукойл

Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае доста ясно на чия страна са парламентарните партии и обединения - на страната на жителите и евроатлантизма или на страната на " Лукойл ", Русия и финансирането на войната против Украйна, показват от ПГ на Движение за права и свободи.

Въпреки подхванатите ограничения и дейности за осъществяване на санкционния режим, натрапен от Европейски Съюз, работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към опазване на монополното си състояние на българския пазар, което се отразява отрицателно върху хората и бизнесите и не извършва уговорките си към бюджета на страната, с което ощетява фиска.

Очакваме от способените органи да подхващат нужните дейности за бързо определяне на обстоятелствата и събитията, свързани с рафинерията и активността й, се споделя още в прессъобщението на Движение за права и свободи и прибавят, че още в понеделник ще изискат отчети от шефовете на митниците и Национална агенция за приходите, с които да осведомят Народното събрание какво се случва в " Лукойл " - заобикалят ли се глобите, заплащат ли си налозите.

Остават открити въпросите за назначението на необикновен представител и по какъв начин страната си извършва правата като владетел на златната акция, посредством своя представител в Надзорния съвет на " Лукойл ".

Задължение на държавното управление е да отбрани националния интерес и българските жители.

Като част от евроатлантическото болшинство в Народното събрание ще настояваме за ефикасни, решителни и бързи дейности от страна на изпълнителната власт, означават от Движение за права и свободи.

Ден по-рано ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви от Русе, че ГЕРБ ще внесе идната седмица план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ".

" Считаме, че би трябвало да въведем най-либералния режим за предпазване на горива и страната да си назначи необикновен представител ", сподели още Атанасова.

По думите ѝ " това, че държавното управление не може да взема смели решения, не следва да се написа в сметката на всички, които го поддържат, тъй като нашата парламентарна група знае по какъв начин се ръководи и в рецесия ".

Междувременно финансовият министър Асен Василев отговори на ГЕРБ, като съобщи, че решението към този момент е гласувано от Народното събрание.

" Парламентът към този момент взе решение за " Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система ", разяснява пред публицисти в Ловеч министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР