“Гласувах с хъс и удоволствие. Тези избори представляваха един завършващ

...
“Гласувах с хъс и удоволствие. Тези избори представляваха един завършващ
Коментари Харесай

Тези избори бяха завършващ опит на обществото ни да се махне от 90-те



“Гласувах с хъс и наслаждение. Тези избори представляваха един завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години. В оня вид, издигнат от Бойко Борисов – принуждение, обир, неприятно държание и простащини. И да влезе в ХХI век, който българското общество разпознава с хора, които са приветливи загрижени и очевидно чисти телесно.

Миналият път българското общество нямаше огромен избор и се втурна да гласоподава за Слави Трифонов, само че удари на камък, тъй като Слави Трифонов е също от 90-те години .

Сега с появяването на “Продължаваме смяната “ към този момент имаше за кого да се гласоподава и хората го направиха.

Желанието на хората е явно от 2019 година пролетта , когато деятелите на ГЕРБ споделяха, че единствено от тях зависи какъв брой дълго ще ръководят – 20, 30 или 40 години. Беше ясно, че на българският народ стартира да му писва и търсиха прилични хора. Повечето българи са прилични хора. Те от време на време залитат по някакви хайдуци и насилници като Бойко Борисов, само че в основата си са прилични хора и започнаха да търсят прилични физиономии, които да ги съставляват.



Има ли риск Политическа партия да бъдат подведени

Двамата водачи на Политическа партия бяха министри в тежък интервал и са се научили да са устойчиви по отношение на натиска на системата и задкулисието. Те знаят по какъв начин се устоява на номерата на старите играчи. Въпросът е да научат останалите си почитатели на това.

Движение за права и свободи

В последните 10 години, когато управлението на Движение за права и свободи беше скарано с Ердоган, партията разчиташе на гласовете от ромските махали в България. Турският избор беше паднал на половина и те събираха махалите. След като Карадайъ оправи връзките с Ердоган, последва готовност в Турция, която не би била допустима в онази властническа конюнктура. Сякаш те си върнаха турските гласове, изключително от Турция, а с кандидатирането на Карадайъ за президент укрепиха резултата.

 Слави Трифонов

Има Такъв Народ

Радвах се на всички поръчки на лицата на Има Такъв Народ, че ще са смирени, кооперативни и диалогични. Това приказва добре за бързо сформиране на реформаторско държавно управление. Но като че ли през вчерашния ден Слави Трифонов изпрати обръщение, че ще прави тъкмо това, което правеше предишния път, което по никакъв начин не е градивно, в случай че отново вършат същото и назовават всичките си естествени съдружници “мръсници “ и “предатели “ – това не е добре.

Българска социалистическа партия

Въпреки дългото си престояване в политиката, Корнелия Нинова показва същинско и ненарочно цялостно недоумение от политика. Корнелия Нинова схваща от политика толкоз, колкото Слави Трифонов, т.е. нула.



Демократична България

Очевидно беше, че Политическа партия ще изсмуче някаква част от спомагателните гласове на Демократична България, пристигнали през юли месец. Очевидно беше, че тази офанзива, която Лозан Панов като претендент за министър председател поде против Демократична България, безусловно дни преди изборите, ще провокира някакъв отлив.

Очаквах отливът да бъде в границите на привлеченото през юли, само че той е доста по-голям. Лидерите на Демократична България свършиха доста работа в последните 10 години да демонстрират, че е допустимо да не се живее в 90-те и че е допустимо в политиката да не са единствено мутри и конформисти, само че като че ли се изхабиха и хората ги схващат като част от предишното, а не като вероятност за бъдещето, само че това би трябвало да се изследва.

Чуйте проф. Евгений Дайнов в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР