Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Видеокаст | Роксана, певица: Образованието е в основата за промяна на ромската общност

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Светът е построен въз основата на голям брой полюсни разбирания за положително и неприятно, вярно и неверно, красиво и грозно. Събитията през последни две години и създалото се напрежение около тях обаче разделиха хората по доста по-сегментирани тематики и постоянно наподобява, че нямат пресечна точка между тях. Решихме да се опитаме да опровергаем това и да покажем, че обединяване може да има.

В този по-различен епизод на " Гласът на Капитал ", който с изключение на да слушате, може и да гледате, се срещнахме с певицата Роксана, позната още с прозвището Кралицата на ромската музика. Темата за обединяването е алената нишка през целия диалог. То има разнообразни форми - от прекратяването на порочната процедура за пазаруване и пласиране на гласове в ромските общности, през консолидираното на ромите и доверието в ръководещите, до опциите българските жители да живеят по-добре дружно.

За всичко това беседваме с Роксана в специфичния епизод на видеокаста " Гласът на Капитал " с водещ Сирма Пенкова. В него ще чуете още:

Как медиите отразяват ромските общности и къде са положителните образци? Кои са стълбовете в страната за по-здраво и щастливо общество? Какво от манталитета на хората в чужбина може да използван и в България?
Реклама
В края на срещата ни Роксана е безапелационна: " Аз като българка от ромски генезис, обичаща страната си желая да кажа на българското общество - бъдете до всички хора, които имат потребност от помощ, помагайте им, научете ги, интегрирайте ги, не ги бутайте в калта. Това е страна на всички нас българите, без значение от произхода ни ".
Свързани публикации Разходка в " Столипиново ", където животът кипи, а общината спи 19 август 2022, 06:15 " От 4 до 7 часа е война ". Технология на купения избор в област Разград 9 ноември 2021, 17:00 " Комлука " от заран до вечер 6 октомври 2020, 15:38 Банкоматите, които плачат 27 ноември 2015, 16:28 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР