Гилдията на екранните актьори в САЩ може да даде старт

...
Гилдията на екранните актьори в САЩ може да даде старт
Коментари Харесай

Гилдията на екранните актьори в САЩ може да даде старт на нова стачка

Гилдията на екранните артисти в Съединени американски щати може да даде старт на нова стачка - този път против огромните компании за видеоигри, заяви Би Би Си. Преговорите сред двете страни са в застой, разгласи синдикатът на актьорите, изключително във връзка с тематиките за заплащането и използването на изкуствен интелект.

Актьорите в Холивуд стачкуват против Съюза на филмовите и телевизионните продуценти от 13 юли.
Решението на Гилдията на екранните артисти за вероятно започване на протестни дейности против фирмите за видеоигри ще бъде взето сред 5 и 25 септември. Поискано е 11-процентно нарастване на заплащането на изпълнителите на видеоигри, както и отбрана от изкуствения разсъдък, който съгласно актьорите съставлява опасност за тяхното бъдеще и кариера.

Гилдията на екранните артисти, отпред на която е актрисата Фран Дрешър, съставлява 160 000 души, работещи в развлекателната промишленост.

Договорът с огромните компании за трябваше да изтече през ноември, само че беше продължен с една година, с цел да може договарянията да продължат.

Последната стачка на Гилдията на екранните артисти против фирмите за видеоигри беше през 2016 година с дълготрайност 11 месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР