Гилбърт Армента, бившето гадже на Ружа Игнатова, известна още като

...
Гилбърт Армента, бившето гадже на Ружа Игнатова, известна още като
Коментари Харесай

Бившето гадже на Ружа Игнатова получи 5 години затвор

Гилбърт Армента, бившето гадже на Ружа Игнатова, известна още като " Криптокралицата ", е наказан на пет години федерален затвор за присъединяване си в лъжливия план за криптовалута OneCoin.

Понци схемата, учредена от Игнатова през 2014 година, измами вложителите с над $4 милиарда. Родената в България Игнатова, която е в листата на ФБР с десетте най-издирвани лица, е в неопределеност от 2017 година, а някои източници допускат, че тя може да е била убита.

Първоначалното следствие на Армента сочи, че той може да влезе в пандиза за седем години. През 2018 година обаче той се признава за отговорен за пране на пари, изнудване и осъществяване на телеграфна машинация, което води до понижаване на наказването.

Съдът на Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) осъди Армента на пет години федерален затвор за изпиране на $300 милиона доходи, генерирани от измамата с OneCoin.

Матю Лий, създател на организацията за отбрана на публичния интерес Inner City Press, хвърли повече светлина върху делото против подсъдимия. Предполага се, че откакто е изпрал $300 милиона, Армента е закупил първокласни предмети за себе си, като да вземем за пример реактивен аероплан.

По-късно той нарушил съглашението си с управляващите като продал самолета и откраднал чек за $5 милиона. Освен това някогашният другар на Игнатова е подкупвал мексикански юридически лица и е играл на хазарт със средства, откраднати от вложителите в OneCoin.



Адвокатът на Армента твърди, че клиентът му не е проявявал принуждение, добавяйки, че проблемите му идват от нещастието да влезе в „ сантиментална връзка “ с „ криптокралицата “. Предполага се, че тя „ е пробила дупка в стената на жилището му и е наела двойка, която да живее до него и да го следи “.

Армента също по този начин купува банка в Грузия, където Игнатова към този момент е била клиент. Обвиняемият изискал да изтърпи присъдата си във федералния затвор FCI Miami – поправителна институция с ниска степен на сигурност за мъже. Предстои магистратите да решат дали да одобрят това искане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР