Гигантски медузи фантоми - дълбоководни същества, които приличат на НЛО

...
Гигантски медузи фантоми - дълбоководни същества, които приличат на НЛО
Коментари Харесай

Гигантски медузи обитават дълбините на Антарктида

Гигантски медузи фантоми - дълбоководни същества, които наподобяват на НЛО вид галактически кораби с дебели пипала, които се подават от долната им страна - са докладвани от пасажери на круизни кораби, които са забелязали неземните животни край крайбрежията на Антарктида, демонстрира ново изследване.

Гигантските медузи фантоми (Stygiomedusa gigantea), едни от най-големите безгръбначни хищници в морските дълбини, са изненадали гостите, возили се в подводница на оператора на круизни линии Viking при започване на 2022 година Според изследване, оповестено в списание Polar Research, откривателите са решили, че медузите са били по-дълги от 5 метра , като една от тях се е простирала на дължина от най-малко 10 метра.
Първият създател на проучването Даниел Мур за първи път схванал, че гостите са се сблъскали с гигантския призрак, когато видял фотография на една от тях на камерата на пасажер.

Гигантските медузи живеят във всички океани, като се изключи Северния ледовит океан . Тъй като обаче тези загадъчни същества нормално плуват надълбоко под повърхността, те съвсем не се виждат от хората. Новото проучване разказва директни наблюдения на три разнообразни медузи, направени по време на подводни гмуркания край Антарктическия полуостров.

" При всяко наблюдаване медузата наподобява, че плува постепенно, леко пулсирайки с камбаната си за задвижване ", споделя Мур. " Изглежда, че те не са посочили никакво терзание от светлините на подводницата или реакция на нашето наличие. "

Медузите бяили видяни на дълбочини 80 м, 87 м и 280 м . Гигантските медузи фантоми населяват най-вече дълбочини под 1000 м, само че се срещат и по-високо в Южния или Антарктическия океан. Все още не е известно за какво се задържат в относително плитките води към Антарктида.

Мур означи, че едно от вероятните пояснения е, че медузите плуват по-високо, с цел да се изложат на ултравиолетовата радиация, която ще ги отърве от паразитите. Друга догадка, изказана от Мур, е, че издигащите се дълбоки води, които се намират към континента Антарктида, просто ги носят нагоре. Мур се надява, че наблюденията им ще доведат до по-добро схващане на живота на гигантските медузи фантоми.

Практиката на круизните компании да водят пасажери до Антарктида провокира известни разногласия. На 2 февруари Бреговата защита на Съединени американски щати разгласи, че се е включила към интернационалните сътрудници, с цел да проверява четири смъртни случая и други катастрофи с присъединяване на американски жители на антарктически пътнически кораби сред 15 ноември и 1 декември 2022 година Това включва един смъртен случай на кораба Viking Polaris, ръководен от Viking, откакто огромна вълна е блъснала кораба.

Бреговата защита на Съединени американски щати разказва Антарктика като " неповторима високорискова " среда и има за цел да усъвършенства морската сигурност и да предотврати сходни произшествия в бъдеще. Водите към Антарктида могат да бъдат подли, а континентът има история, в която се изявяват безстрашни откриватели в известни експедиции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР