Германското външно министерство отправи призив към бодигардовете на турския президент

...
Германското външно министерство отправи призив към бодигардовете на турския президент
Коментари Харесай

Германия се закани на гардовете на Ердоган

Германското външно министерство насочи апел към телохранителите на турския президент Реджеп Ердоган да не идват в Хамбург, където през идната седмица ще се организира срещата на върха на Г-20.

Германия не желае гардовете на президента поради случая в американската столица Вашингтон, където охранителите на Ердоган биха протестиращи.

Единадесет души бяха ранени при конфликтите при срещата сред Ердоган и Тръмп, а американската полиция разказа дейностите на турците като „ брутална офанзива “.

„ Ди Велт “ написа, че немските управляващи желаят да предотвратят сходен случай на немска земя. Федералната престъпна полиция уточни, че непознати сили за сигурност могат да работят в Германия само при самозащита.

Турското посолство е изпратило лист с имената на 50 души от обкръжението на турския президент, които ще го съпроводят в Германия. В него попадат имената на няколко сътрудници от турските служби.

Отношенията сред Анкара и Берлин на няколко пъти през последните месеци бяха подложени на тестване. Дипломатическите искри доведоха до отдръпване на немските военнослужещи от военната база „ Инджирлик “ в Южна Турция.

В Германия, където живее най-голямата турска диаспора, на няколко пъти се организираха митинги против управляващите в Анкара. Турция упрекна Германия, че пази терористи, визирайки поддръжниците на Кюрдската работническа партия (ПКК).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР