Германското правителство изключи днес възможността за ограничаване на скоростта по

...
Германското правителство изключи днес възможността за ограничаване на скоростта по
Коментари Харесай

Германия няма да ограничава скоростта по аутобаните

Германското държавно управление изключи през днешния ден опцията за ограничение на скоростта по автомагистралите в страната до 130 километра в час, като по този начин постави завършек на диспути, провокирани от комисията, натоварена да дефинира ограничения за ограничението на въглеродните излъчвания, съобщи Франс прес.

По думите на държавния представител Щефен Зайберт ограничението на скоростта не е наранено в съдружното съглашение сред трите ръководещи партии Християндемократическия съюз (ХДС), Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Германия е единствената европейска страна без ограничаване на скоростта по автомагистралите.

Има други ограничения, които могат да се вземат за ограничение на излъчванията въглероден диоксид, сподели Зайберт.

Ограничаването на скоростта не способства кой знае какъв брой доста за климатичното равновесие и не е единственият инструмент за отбрана на климата, уточни представител на министерството на околната среда.

Заключенията на комисията за климата не се чакат по-рано от март, отбелязва ДПА. При работата й вниманието е ориентирано върху това дали разпоредбите за придвижване могат да окажат въздействие върху климатичните промени.

Зайберт съобщи, че няма да бъдат вземани ограничения, преди комисията да показа рекомендациите си.

Според неотдавнашно изследване 51 % от германците биха подкрепили ограничението на скоростта по автомагистралите до 130 километра в час, а 47 % са срещу всевъзможни ограничавания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР