Германското министерство на икономиката се стреми да намали износа за

...
Германското министерство на икономиката се стреми да намали износа за
Коментари Харесай

Германия затяга контрола върху износа на санкционирани стоки за трети страни

Германското министерство на стопанската система се стреми да понижи износа за трети страни на артикули, които попадат под глобите на Европейския съюз, наложени на Русия , съгласно документ на министерството, с който Ройтерс се е срещнал.

Министерството желае да приспособява националните и европейските разпореждания, тъй че износът на артикули, които са значими за съветската военна машина, към избрани трети страни да бъде позволен единствено в случай че са предоставени заявления за последна приложимост.

" Трябва да работим дружно, с цел да се противопоставим на тези действия за заобикаляне на глобите по-ефективно от преди, на национално и на европейско равнище ", се споделя в документа, който е от 22 февруари и излага проект от 10 точки за попречване на заобикалянето на рестриктивните мерки.

Според документа министерството желае да подсигурява, че " умишлените нарушавания на задължението за показване на документи за последна приложимост ще бъдат престъпно закононарушение в цяла Европа ".

Ще бъдат засилени дипломатическите старания за търсене на съдействие от страните сътрудници и за информиране на фирмите и другите заинтригувани страни за рисковете от експорт на глобени артикули, се споделя в документа.

" Ние мощно се застъпваме на равнище Европейски Съюз за основаването на регулаторна рамка, която да подтиква несътрудничещите юрисдикции да ни сътрудничат ", споделиха от министерството.

, оценен на стойност 11 милиарда евро, който евентуално ще включва за първи път възбрана върху целия експорт за седем ирански предприятия , за които се счита, че създават продукти, употребявани от Русия във войната.
 Индия срещу нови наказания на Г-20 против Русия
Индия срещу нови наказания на Г-20 против Русия

Съществуващите ограничения против Москва оказали отрицателно въздействие върху света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР