Германският външен министър Хайко Маас разкритикува в интервю за Билд“

...
Германският външен министър Хайко Маас разкритикува в интервю за Билд“
Коментари Харесай

Хайко Маас: Ранен старт на туризма може да доведе до удължаване на кризата

Германският външен министър Хайко Маас разкритикува в изявление за „ Билд “ желанието на европейските страни да отворят границите за туристи допустимо най-скоро.

Той предизвести, че сходни дейности водят до неприемливи опасности и вероятно удължение на рецесията, породена от COVID-19.

„ Европейската конкуренция за разрешаване на туристически пътувания води до неприемливи опасности. Вече видяхме до какво може да докара инфекциозният клъстер в туристическа дестинация за отмора. Това не би трябвало да се повтаря “, сподели Маас. Изданието отбелязва, че министърът има поради австрийския курорт „ Ишгъл “, откъдето пристигна вълна от ковид инфектирани.

Маас означи, че Европа се нуждае от общи критерии, с цел да се върне към свободния туризъм „ допустимо най-бързо, само че допустимо най-отговорно “, съобщи БГНЕС.

„ Не би трябвало да саботираме мъчно извоюваните победи през последните няколко седмици “, предизвести министърът, като акцентира, че в противоположен случай рестриктивните мерки за пътешестване ще продължат доста по-дълго.

По-рано австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че Австрия е в контакт с Германия и Чехия, които също са сполучливи в битката с разпространяването на ковид, по въпроса за унищожаване на граничния надзор.

Германските и австрийските медии упрекнаха тиролските управляващи, че са реагирали прекомерно късно на обстановката с ковид в „ Ишгъл “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР