Германският стоманен концерн ThyssenKrupp ще запомни добре датата 23 септември

...
Германският стоманен концерн ThyssenKrupp ще запомни добре датата 23 септември
Коментари Харесай

ThyssenKrupp вече не е достатъчно голям, за да бъде сред водещите германски борсови компании

Германският железен тръст ThyssenKrupp ще запомни добре датата 23 септември 2019 година. От тогава нататък той към този момент няма да бъде измежду 30-те най-големи борсови компании от локалния показател DAX, от който е част към този момент 31 години.

От известие на немската борса излиза наяве, че новият член на най-важния показател на локалния финансов пазар е производителят на самолетни мотори за цивилен и военни цели MTU Aero Engines AG. Той замества ThyssenKrupp по правилото " Fast-Exit ", съгласно което падне ли пазарната капитализация на едно сдружение под несъмнено равнище, то бива сменено.

Напускането на DAX значи на първо място за 200-годишния тръст загуба на авторитет. " Това, че напускането ни разочарова, даже няма потребност да го обсъждаме ", разяснява пред локални медии ръководителят на борда Гуидо Керкхоф. " Трябва обаче да сме почтени: нашето показване беше едва, заради което слизането в M-DAX беше разумно ", добавя той.
 Thyssenkrupp и Tata в опит да спасят договорката за втория максимален производител на стомана в Европейски Съюз
Опит да бъде избавена договорката за основаването на втория по величина производител на стомана в Европейски Съюз

Вероятно двете компании ще продадат свои активи

Компанията се бори с високи загуби, както и с огромни задължения, което я сложи под наблюдаване от рейтинговите организации. Опитът на ThyssenKrupp за обединение с индийския съперник Tata, което беше вид за бързо избавление, беше спрян от европейските институции.

Новият проект за излекуване на компанията включва отделянето и продажбата на бизнеса с асансьори. ThyssenKrupp е един от най-големите производители в света, като сходна договорка се прави оценка на близо 15 милиарда евро.

До оздравяването на сдружението обаче най-вероятно цената на акциите на компанията ще продължи да спада, като все още се движи към 11 евро. Това е надалеч от представянето през най-силните години 2007-2008, когато цената им мина 40 евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР