Германският съвет на икономическите експерти (GCEE) предупреди, че инфлацията в

...
Германският съвет на икономическите експерти (GCEE) предупреди, че инфлацията в
Коментари Харесай

Иде още по-голяма инфлация: Германският съвет на икономическите експерти

Германският съвет на икономическите специалисти (GCEE) предизвести, че инфлацията в страната може да остане висока по-дълго от предстоящото или даже да се форсира, в случай че ограниченията на паричната политика бъдат обезщетени от опасности на финансовите пазари.

Според отчета на петчленния съвет високата инфлация ще продължи да попречва немската стопанска система и през тази година. GCEE чака междинен ритъм на инфлация от 6,6% през 2023 година и отбелязва, че въпреки инфлацията да е достигнала своя връх през есента на 2022 година, тя към момента е доста нараснала и евентуално ще понижава доста постепенно.

Инфлацията става все по-широкообхватна ", написа в сряда членът на Съвета Мартин Вердинг. " По-високите индустриални цени и предстоящото нарастване на заплатите евентуално ще запазят инфлацията на потребителските цени и през идната година. "

Прогнозите са, че инфлацията в Германия ще спадне сензитивно едвам през 2024 година до 3,0%.

Според отчета краткосрочните вероятности за немската стопанска система са се подобрили леко спрямо есента на 2022 година, само че обстановката остава напрегната. Предизвиканата от инфлацията загуба на покупателна дарба остава " главната тежест за стопанската система в Германия и множеството други страни членки от еврозоната ", декларира Съветът.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР