Германският министър на отбраната Борис Писториус смята, че има добри

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус смята, че има добри
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната обмисля аргументи за задължителна военна служба

Германският министър на защитата Борис Писториус счита, че има положителни причини за връщане на общата военна тегоба. Според него това би подобрило способността на страната да реагира на бедствия и би подсилило армията и избавителните служби, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това може да покаже какъв брой значими са тези институции за действието на нашето общество ", сподели Писториус, който е от социалдемократите на канцлера Олаф Шолц.

Предложението му беше незабавно оспорено от една от другите две партии в ръководещата коалиция в Германия.

Правосъдният министър Марко Бушман от Свободната демократическа партия съобщи, че по-младото потомство е било " прекомерно обременено от пандемията от ковид през последните години ". По думите му това значи, че всевъзможни разисквания за въвеждане на наложителна военна работа са " изцяло неправилни ". Той сложи под въпрос дали изобщо сходно нещо е конституционно.

Министърът призна, че има голям брой основателни аргументи човек да служи в институциите, които се занимават със избавителни действия, с оказване на помощ при бедствия или в армията, само че означи, че милиони хора в Германия и в този момент вършат това заради персоналните си убеждения, а не тъй като са принудени. Според него ситуацията би трябвало да остане такова.

Заместник-лидерът на свободните демократи Йоханес Фогел сподели, че въвеждането на наложителна военна работа би попречило на модернизирането на армията на Германия и на професионалните въоръжени сили, от които съгласно него има потребност страната.

Германия прекрати наложителната военна работа през 2011 година, откакто тя беше в действие 55 години. Това стана, когато министър на защитата беше Карл-Теодор цу Гутенберг от християндемократите. По този метод на процедура беше отстранена военната тегоба или различната опция за работа в обществените служби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР