Германският Конституционен съд постанови днес решение в полза на депутатката

...
Германският Конституционен съд постанови днес решение в полза на депутатката
Коментари Харесай

Конституционният съд на Германия се произнесе в полза на депутатка във връзка с обида във Фейсбук

Германският Конституционен съд постанови през днешния ден решение в интерес на депутатката Ренате Кюнаст, която желае персоналните данни на няколко консуматори на Facebook, с цел да предприеме правни дейности поради обиди против нея в обществената мрежа, съобщи Ройтерс.

Кюнаст, която е член на партията "Съюз 90/Зелени ", търси да получи данните, с цел да съди създателите на 22 обидни коментара, доста от които са били със сексистко наличие или са имали принудителен темперамент.

Съдът съобщи, че мненията са били от блог и следващи изявления по отношение на спор за изказвания на партийни членове през 80-те години на предишния век за педофилията. Той отхвърли решенията на две съдилища в Берлин, постановили, че единствено 12 от всички 22 коментара подлежат на наказателно гонене, отказвайки на Кюнаст потребителските данни на другите 10.

Конституционният съд постанови, че при предходните правосъдни решения не е било уместно преценено отношението сред правото на персонален имидж и свободата на мнение. Той върна делото в Берлин за преоценка на 10-те коментара въз основа на неговото разпореждане.

От това какво ще реши Апелативният съд в Берлин по въпроса дали за мненията може да се търси наказателна отговорност ще зависи дали Facebook би трябвало да даде данните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР