Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с чуждестранни кореспонденти малко

...
Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с чуждестранни кореспонденти малко
Коментари Харесай

Шолц преди посещението си в България: Първоначалният план на Путин се провали

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с задгранични репортери малко преди пътуването си до Западните Балкани, Гърция и България.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5929
На срещата Шолц разяснява, че с помощта на единната позиция на Европейски Съюз, НАТО, страните от Г-7 и други страни, осъждащи войната, тя не се развива по метода, по който съветският президент си е представял.

Германският водач разяснява и доставките на оръжие от Германия към Украйна, които породиха съществени полемики в интернационален проект и обвинявания, че доставките не са задоволителни и идват с огромни закъснения. Олаф Шолц посочи, че страната му е доставила боеприпаси, бронирани коли, противотанкови оръжия, противовъздушни оръжия и доста други.

В това число и едни от най-ефикасните благоприятни условия за противовъздушна защита - танковете " Гепард ". За тях сме обезпечили и образование в Германия, и те ще бъдат доставени, съобщи Шолц, представен от bTV.

Съвсем скоро Германия е взела решение да достави на Украйна и модерната противовъздушна системата Iris-T, с която Украйна да пази небето си над огромни градове като Киев и Одеса. За да се случи това обаче, клиенти, които към този момент са поръчали ракетите, би трябвало да дадат единодушието си идващите доставки да бъдат насочвани към Украйна, защото листата на деклариралите поръчка е доста дълга.

Шолц подсети и за програмата " замяна ". Германия изпраща съвременна военна техника към трети страни, като Чехия да вземем за пример, които пък изпращат руските си оръжия на Украйна.

Германският канцлер приказва и по друга гореща тематика – енергийната взаимозависимост на Федералната Република към Русия. По думите му още от началото на работата на новия кабинет са почнали съществени разбори на енергийните доставки от Русия и по какъв начин могат да бъдат търсени други възможности. След експлоадирането на войната този развой се движи с още по-бързи обороти.

Все още имаме разнообразни източници на сила като нуклеарна сила, въглища, газ, само че и от ден на ден зелена сила. И това е нашата идея за бъдещето. Ние в Германия желаеме да произвеждаме тока напълно от възобновими източници, съобщи още Олаф Шолц.

По тематиката, която сложи финансовия министър на страната Кристиан Линднер, да не бъде изцяло изключвано живота на трите последни нуклеарни реактора в Германия да бъде продължен, Шолц застава зад мнението, че държавното управление следва начертаната към този момент линия да се раздели с атомната електрическа енергия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР