Германският канцлер Олаф Шолц призова сънародниците си да бъдат единни

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова сънародниците си да бъдат единни
Коментари Харесай

Борбата срещу Covid в центъра на първото новогодишно обръщение на новия германски канцлер

Германският канцлер Олаф Шолц прикани сънародниците си да бъдат единни в битката с Covid в първото си новогодишно послание, откакто стана правоприемник на Ангела Меркел на канцлерския пост, заяви ДПА.

Шолц, който стана канцлер при започване на този месец, прикани германците да се имунизират против Covid на фона на огромното увеличение на броя на инфектираните, дължащо се на разпространяването на разновидността Омикрон на ковид.

" Това, което е от значимост в този момент, е скоростта. Трябва да сме по-бързи от вируса. Нека създадем всичко, с цел да победим най-сетне вируса през идната година ", съобщи Шолц.

Шолц помоли германците да проявят схващане към забележителното стягане на антиковидните ограничения, което влезе в действие неотдавна в Германия, като аргументира ожесточаването на ограниченията с нуждата от битка с разновидността Омикрон.

" Моля, отнесете се доста съществено към тези ограничавания, с цел да отбраните себе си и фамилиите си ", сподели Шолц.

Германия записва 41 240 нови случая на заразяване с ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс, като се базира на института за заразни заболявания " Роберт Кох ".

Общият брой на случаите на заразяване с ковид в Германия доближи 7 150 422.

През последното денонощие бяха регистрирани и 323 нови смъртни случая, свързани с Covid.

Общият брой на умрелите е 111 925.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР